You are here

Rendez-vous cu Eugen Doga la Castel Mimi. Fine Wine. 21.08.2017

„Am simțit că ziua de mâine nu va fi pustie”. Să se fi referit Eugen Doga la copiii talentați care i-au interpretat piesele? Sau și-a manifestat astfel admirația pentru renașterea unui castel nebănuit în Moldova? Ori a rămas încântat de eveniment și de oamenii adunați la Castel Mimi?

A fost, întra-devăr, unul din puținele evenimente din Moldova care îți dau speranța că nu totul e pierdut în țara noastră. Publicul se ridică brusc în picioare când maestrul păși în curtea castelului.

Motanul Muscat își păstra calmul, deocamdată, până la primele acorduri, după care porni hotărât și elegant printre oaspeți.

Îmbrăcați în alb, așa cum dorise organizatorii, un dress code care să respecte simțirile și temperamentul localului.

Un apus mirific, cu aer răcoritor și proaspăt, într-un decor excepțional.

„Mă duc să-mi mai iau puțin vin”, șoptise timid un bărbat din fața mea la urechea soției. Și am avut, în premieră, satisfacția de la faptul că vinul e cultură, e mai mult decât manele și grătare încinse. Poate fi așa în Moldova.

„Orice femeie e frumoasă” – Tania Cergă a reușit să facă pielea buburuză, iar soția a scăpat chiar și o lacrimă. De bucurie sau de emoție, pur și simplu, așa a simțit.

Cum să fii un copil de sub 10 ani, să ai în spate 50 de muzicieni ațintiți la vioara ta, un public de zece ori mai mare – în față; să știi a interpreta impecabil o piesă de complexitatea maestrului Doga?! „Bravoooo!” răgușit mi se smulse involuntar din piept.

„Cascada de la Paris” în interpretarea lui Advahov și bagheta dirijorului Dumitru Cîrciumaru. O seară splendidă la Bulboaca.

„Nu ne-a dat Dumnezeu zăcăminte și petrol, dar a compensat cu har”. Trebuie să fii Eugen Doga și să trăiești 80 de primăveri ca să-i combați afirmația.

E greu în era Facebookului și a planșetelor să organizezi un Rendez-Vous cu Eugen Doga. Dar, ne-am întâlnit tet-a-tet.

În imagine: Cristina Frolov, director Castel Mimi…

… o pasăre-n furtună, responsabilă de toată această frumusețe care s-a abătut peste Moldova.

Pe scenă, maestrul a ajuns la piesa de rezistență – „Gingașa și tandra mea fiară”. Apa a valsat frumos, în ritm cu vibrațiile noastre.

Eugen Doga, Castel Mimi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Ana Cernicova, Tatiana Cerga, formația Acord și micuții talentați care ne-ați încântat aseară – Vă spunem mulțumesc pentru frumosul cu care împleți viețile noastre.

„Am simțit că ziua de mâine nu va fi pustie”.

FINE WINE

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.