Usted está aquí

Concertul-meditație ,,Drumul amintirilor”, dedicat maestrului Eugen Doga, organizat cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 17.05.2019

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu Palatul Național ,,Nicolae Sulac”, a organizat în seara zilei de astăzi concertul-meditație ,,Drumul amintirilor”, dedicat maestrului Eugen Doga.

La eveniment au fost prezenți prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Monica Babuc, oficiali, oameni de cultură, precum și un numeros public, admirator al creației compozitorului Eugen Doga.

În debutul evenimentului, ministrul Monica Babuc a menționat că spectacolul,,Drumul amintirilor” este dedicat geniului muzicii, Eugen Doga, cel care de-a lungul carierei sale a creat opere care vor dăinui în timp: muzică simfonică, uşoară, pentru copii şi muzică pentru filme. Totodată, demnitarul a remarcat că genericul spectacolului nu este unul întâmplător și că: ,,Astăzi vom face o incursiune în fascinanta creație a iubitului nostru compozitor Eugen Doga, creație care, în toate ipostazele sale, abundă în emoție și autenticitate”.

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul concertului, au evoluat artiştii: Ana Maria Donose, Fuego (România), Iurie Sadovnic, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Cătălina Cărăuș, Valeriu Cojocaru, Veaceslav Timofti, Dumitru Mîțu, Vitalie Advahov, Andrei Otean, Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova, Capela Corală Academică ,,Doina”, dirijor Ilona Stepan, formațiile ,,Brio Sonores”, ,,DoReDos”,  ș.a., fiind acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”, dirijor Mihai Agafița.

Amintim că, în anul 2017, Guvernul Republicii Moldova a aprobat ,,Programul acțiunilor culturale dedicate aniversării a 80-a de la naşterea compozitorului Eugen Doga”. Astfel, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pe parcursul anului 2017, au fost desfăşurate o serie de activităţi culturale de omagiere a maestrului şi de promovare a creaţiei sale. Printre cele mai importante acţiuni, menționăm: organizarea concertelor aniversare, inclusiv spectacolul organizat la Ateneul Român din București, expoziţii de fotografii, montarea spectacolului de balet „Luceafărul”, desfăşurarea spectacolelor camerale, editare de cărţi, organizarea întâlnirilor de creaţie cu participarea maestrului Eugen Doga.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

 

 

 

 

 

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.